Centrul Medical Domus Med

Program : Luni - Vineri - 08:00-18:00
  Contact : +40-374-027-027

Despre noi

Populatia orasului Piatra-Olt si a localitatilor invecinate beneficiaza de mai multi ani de un centru modern de ingrijiri medicale pentru boli cronice si reabilitare medicala in regim de spitalizare continua. Prin faptul ca unitățile sanitare cu paturi sunt preponderent în mediul urban, respectiv 91,8% din numărul total de spitale, iar centrele de diagnostic și tratament sunt în proporție de 98,4% tot în mediul urban,  Centrul nostru furnizeaza servicii medicale   pentru pacienții din această zonă, dar și din zonele și județele limitrofe.

In cele ce urmeaza, prezentam pe scurt aceasta unitate sanitara, Spitalul de boli cronice Domus Med.

Spitalul functioneaza intr-un cadru legal inca din luna august 2019, cu sectia de boli cronice-medicina interna, cardiologie, neurologie si sectia de ingrijiri paliative, cand a și incheiat primul contract de furnizare de servicii medicale cu casa judeteana de asigurari de sanatate.

SC DOMUS MED SRL a obtinut aprobarea Ministerului Sanatatii nr. 2578/27.05.2021 pentru modificarea structurii cu paturi a unității sanitare SPITALUL DE BOLI CRONICE DOMUS MED, cu urmatoarea componenta:

36 de paturi pentru spitalizare continuă, dupa cum urmeaza:

Compartiment boli cronice in specialitatile medicina interna,  cardiologie, neurologie – 24 paturi.

Compartiment recuperare, medicina fizica si balneologie -12 paturi

Spitalul  Domus Med are angajat personal de specialitate, respectiv medici in specialitatile enumerate mai sus, asistente medicale, infirmiere, personal administrativ. Spitalul detine dotarea cu aparatura necesara conform prevederilor legale, din care mentionam: electrocardiograf, ecograf, holter EKG, concentratoare de oxigen, aparate de electroterapie si fizioterapie, sala de kinetoterapie.

Avand in vedere indeplinirea conditiilor legale, spitalul a incheiat cu Casa Judetena de Asigurari de Sanatate Olt contractul de furnizare servicii medicale spitalicesti  pentru un numar de 25 paturi, din totalul de 36 paturi aprobate.

Prin  activitatea sa, spitalul nostru asigura creșterea calității vieții pentru bolnavii diagnosticați cu boli cronice, prin asigurarea unui mediu adecvat de îngrijiri medicale, precum și hotelier; ameliorarea bolii și recuperarea pacientului pentru reinserție socială și familială; degrevarea familiilor și aparținătorilor de sarcini suprasolicitante privind îngrijirea pacienților.

Spitalul Domus Med este cu atat mai necesar cu cat, conform datelor Institutului Național de Statistică, 1 din 5 români suferă de o boală cronică și aproape 20% din populație de o maladie de lungă durată, la nivelul anului 2017 fiind diagnosticate aproape 4 milioane de persoane cu boli cronice. Ratele de prevalență cele mai mari sunt pentru bolile cronice, respectiv HTA, CICD, DZ, boli pulmonare, AVC.

Accesul si adresabilitatea in unitatea sanitara au crescut in ultimii 2 ani, fiind realizate un numar de 885 externari, pe un numar de 15 paturi contractate. In perioada ianuarie 2020 – mai 2023, au fost realizate un numar de 1425 externari.

Spitalul Domus Med asigura, astfel, nevoia de servicii medicale spitalicesti pentru o  populatie imbatranita, cu multiple comorbiditati si cu un statut economic precar.

Spitalul, prin cele doua sectii – Boli cronice in specialitatile medicina interna, neurologie, cardiologie, respectiv Reabilitare medicala, medicina fizica, asigura pacientilor servicii medicale specifice in spitalizare medicala continua. Astfel, in sectia de medicina interna sunt tratate diverse patologii cronice, cum ar fi cele cardiace, pulmonare, gastrice, hepatice. In sectia de neurologie, sunt tratate afectiuni neurologice, precum accident vascular cerebral sechelar, Boala Parkinson, diverse paralizii musculare. In sectia de reabilitare medicala, sunt tratate afectiuni reumatice, ale coloanei lombare, poliartroze reactivate etc.

Serviciile medicale sunt asigurate de personal medical specializat, medici in specialitatile medicina interna, neurologie, medicina fizica si recuperare medicala, in total fiind angajati sapte medici specialisti, precum si asistente medicale, infirmiere, personal pentru curatenie, personal tehnic si administrativ.

Cazarea pacientilor se face in saloane cu 2 paturi  sau cu un pat, dotate cu noptiere, birou, dulap pentru haine, televizor, grup sanitar propriu, sistem de alarma in caz de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *